(untitled) (AmbientalMENTEsustentable, 2015)
Os Espazos Educadores Sustentábeis ( EES) teñen intencionalidade deliberada de educar para a sostibilidade. O ano de 2013, foi lanzado o PDDE-Escolas Sustentábeis, que facilitou recursos financeiros a institucións públicas para que aplicasen accións que contribuísen coa transición das escolas para un EES. Así, este traballo obxectiva presentar unha análise das accións e estratexias elencadas polas escolas do Municipio de Balneario Camboriú/Santa Catarina/Brasil, na adhesión ao PDDE-Escolas Sustentábeis. O mesmo é un recorte da pescuda en marcha “As accións e prácticas en EA na transición das escolas para EES”, desenvolvida polo Grupo de Pescuda Educación, Estudos Ambientais e Sociedade do Programa de Pos- Graduação en Educación da Universidade do Vale do Itajaí/SC/Brasil. A recada de datos aconteceu por medio de análise documental dos planos de 23 escolas, e presenta as accións planeadas para investimento dos recursos en categorías pre-estabelecidas. Como fundamentos para análise, destácanse o Manual Escolas Sustentábeis e as Directrices Curriculares Nacionais de EA ( DCNEA). As análises remiten a reflexións para a constitución destas escolas en espazos de referencia en sostibilidade, colaborando para xerar subsidios aos gestores de políticas públicas en EA para discusión, elaboración e adecuación de propostas, o que marca súa relevancia para a avaliación do programa gobernamental.