(untitled) (AmbientalMENTEsustentable, 2015)
“Auga polos pelos” e “Dar a volta ao lixo”, realizados en Cabo Verde e en Maputo, Mozambique, respetivamente, son dous documentais filmados en 2012 e emitidos na RTP África en 2014. ‘Auga polos pelos’ mostra, pola voz de especialistas, gobernantes e agricultores, como Cabo Verde tenta camiñar para unha xestión sustentábel da auga nas esferas do consumo público, agricultura e industria. Os efectos das alteracións climáticas, asociados a unha maior presión sobre os recursos naturais debido ao aumento da procura turística, obrigan o país a novas solucións de modo a garantir a preservación deste recurso esencial para as xeracións futuras. ‘Dar a volta ao lixo’ ofrece o testemuño de varios intervenientes en todo o ciclo da xestión de residuos na cidade de Maputo, Mozambique. A recolledora de lixo de Hulene, practicamente rodeada pola malla urbana, é a principal fonte de rendemento para centenares de catadores, que, nun ambiente de queima a ceo aberto, rescatan os residuos con potencial de reciclaxe. A solución poderá pasar por reajustar a súa posición no ciclo, tornándoos intermediarios dos procesos de recolla selectiva.