(untitled) (AmbientalMENTEsustentable, 2015)
O artigo presenta o resultado dunha pescuda exploratória que constitúe parte dunha pescuda do #Máster en marcha. Esta trata de investigar as interpretacións dos docentes de Ciencias e Lingua Portuguesa do Ensino Fundamental ( Curitiba - Brasil) en relación ás mudanzas climáticas. Neste momento a busca en producións científicas (artigos, teses e dissertações) brasileiras nos dez últimos anos, posibilitou identificar a expansión das pescudas en relación ás mudanzas climáticas en diversas áreas do coñecemento, que aínda que, presenten cantidades tímidas posúen contribucións extremamente significativas ao campo social. Canto á educación ambiental, a carencia de pescudas na interface coas mudanzas climáticas, indica a emerxencia dun campo investigativo denso, pois as interaccións sociais que emerxen deste novo contexto ambiental constitúe un coñecemento que precisa ser incorporado ás prácticas pedagóxicas dos profesores nas súas accións de ensino.