(untitled) (AmbientalMENTEsustentable, 2015)
Preséntanse os primeiros resultados do programa de mobilización social para a construción da política municipal de educación ambiental no Norte do Espírito Santo. Foron analizadas 4 categorías, como segue: (1) as estratexias para desenvolvemento do programa. (2) O envolvemento dos poderes públicos: (3) O envolvemento da sociedade en xeral. (4) Os aspectos conceptuais veiculados polos actores durante o proceso. Até o momento só no municipio de Linhares xa foi implantada a lei da política municipal de educación ambiental. No entanto, ao contrario de San Mateus, en Linhares a agilidade do programa se debeu á opción dos gestores municipais en reducir o programa de mobilización a un proceso breve de comunicación e chamamento público para a conferencia municipal, desconectado dun programa máis amplo de debate e formación. En San Mateus destacouse o pouco envolvemento dos gestores públicos e a identificación dos movementos sociais coa concepción crítica de medio ambiente. En Conceição da Barra as accións aínda son incipientes, mais xa contan cunha comisión local de mobilización. En todos os municipios merece destaque o descoñecemento de diversos profesores e representantes sociais canto ao carácter interdisciplinar e transversal do tema medio ambiente e das concepcións de educación ambiental.