(untitled) (AmbientalMENTEsustentable, 2015)
Este estudo presenta unha análise interpretativa das prácticas educativas desenvolvidas polos parques urbanos e xardín botánico da cidade de Salvador – Bahia- Brasil. A investigación está centrada nas experiencias dos profesionais que desenvolven actividades de educación ambiental neses espazos de aprendizaxe. O traballo resalta unha multiplicidade de dimensións ao facer unha descrición pormenorizada das situacións e vivencias dos actores educativos e dos participantes das comunidades que están implicados no proceso da educación ambiental en distintos espazos educativos do municipio. A pescuda cuestiona: as prácticas educativas desenvolvidas nos parques urbanos e no xardín botánico de Salvador contribúen para o proceso da educación ambiental no municipio? O obxectivo xeral do traballo busca identificar a contribución das prácticas educativas desenvolvidas nos parques urbanos e no Xardín Botánico de Salvador. A #metodoloxía aplicada é de carácter qualitativo perpassando por enfoques interpretativos de cunho etnográfico a través da descrición ou reconstrución analítica das formas costumeiras de vivir e desenvolver prácticas educativas neses espazos de aprendizaxe. Os resultados apuntan categorías de análise que convergem para a emerxencia de novas políticas públicas, conservación dos parques urbanos, xardín botánico e cualificación profesional. As conclusións indican un camiñar longo a ser percorrido polos actores educativos deses espazos estudados, visto que, varios desafíos son afrontados. Desa forma, varios elementos puntuais emerxeron para a análise das prácticas observadas, cales sexan: formación de valores, coidado, conscientização comunitaria, inclusión social e erradicación do traballo infantil.