(untitled) (AmbientalMENTEsustentable, 2015)
Este traballo presenta accións de educación ambiental desenvolvidas no municipio de Tuparetama, no interior de Pajeú-Nordeste do Brasil. O proxecto foi o resultado dunha alianza entre universidades e escolas locais co obxectivo de discutir temas como a auga, a saúde pública e o medio ambiente. Para lograr os obxectivos realizáronse talleres de educación ambiental, charlas, cursos sobre hixiene sanitaria, calidade, xestión, ciclo da auga e captación e utilizáronse materiais impresos e dixitais para a difusión do coñecemento. Os resultados mostraron que é posible asociar con éxito investigación, docencia e extensión universitaria nun mesmo proxecto. Esta asociación entre as universidades e a comunidade trouxo beneficios visibles para ambas as partes. En particular, púidose observar ao final do traballo, o aumento do interese dos nosos estudantes polos temas sociais e ambientais e o fortalecemento dos valores de cidadanía. A inclusión do estudo sobre peixes da rexión foi fundamental para concienciar á xente e unirse ao proxecto. Ademais, as ferramentas dixitais aseguraron o libre acceso aos datos e a preservación dos rexistros.