(untitled) (AmbientalMENTEsustentable, 2015)
Situada na zona costeira central de Portugal, a costa da rexión de Leiria estivo suxeita aos diversos impactos resultantes da crecente presión humana existente, así como a altas taxas de erosión e retroceso da costa. Considerando a prensa escrita rexional como un testemuño precioso da evolución da relación humana co litoral e, ao mesmo tempo, un importante recurso educativo, construíuse unha mostra dalgunhas decenas de artigos publicados na prensa Leiriense entre 1864 e 2015, no que se fai mención ao litoral rexional, así como ás iniciativas de educación ambiental subordinadas ao mesmo. Mediante a análise do contido expresado nos artigos seleccionados, identificáronse algúns problemas ambientais asociados ao litoral rexional e as súas causas, e deuse conta de como as poboacións, técnicos e xestores de diferentes institucións entenderon e reaccionaron #ante estes problemas. Con esta metodoloxía logrouse contribuír á recreación da historia ambiental do litoral rexional e a Educación Ambiental asociada a ela, mostrando algunhas iniciativas e proxectos impulsados ​​pola “ Oikos - Asociación para a Defensa do Ambiente e Patrimonio da Rexión de Leiria ”e“ Centro Azul do Pedrógão ”, entre outras institucións.