(untitled) (AmbientalMENTEsustentable, 2015)
Este artigo busca discutir, á luz da doutrina socio-dinámica, o uso da radio como canle das agroindustrias para dar a coñecer as súas accións de responsabilidade social e ambiental. O obxectivo foi ofrecer elementos que poidan aproveitar a radio en todas as súas posibilidades e potencialidades, buscando resaltar as vantaxes da radio en relación con outros medios. É fundamental que as organizacións comprendan a necesidade de dar a coñecer as súas accións sociais e ambientais, xa que os principios de xestión inclúen algúns elementos subxectivos que, de non ser observados, poderían significar unha gran perda para a imaxe organizacional. Como metodoloxía utilizouse a investigación cualitativa, coa aplicación de cuestionarios en 59 agroindustrias en dous municipios situados na zona de captación do pico divisorio Peixe e Aguapeí, no extremo oeste de São Paulo, Brasil. Os resultados obtidos apuntan a unha falta de comprensión sobre a importancia de dar a coñecer as accións que, aínda que moitas veces realízanse, non se divulgan. Hai esforzo investido e non se aproveita o potencial comunicativo. Advírtese que a non importancia está directamente relacionada co escaso valor que as organizacións atribúen ás súas propias accións de responsabilidade social e ambiental. Na maioría das respostas, as organizacións nin sequera poden identificar accións como tales.