(untitled) (AmbientalMENTEsustentable, 2015)
Este traballo desenvolve unha reflexión desde o punto de vista pedagóxico sobre unha experiencia de avaliación cualitativa das iniciativas relacionadas coa educación ambiental (EA): é unha viaxe que se construíu poñendo no centro a creación de ocasións de intercambio, reflexión e posta en común dun marco teórico e de linguaxe común, baseado en actividades realizadas en Italia para trazar posibles perspectivas de futuro. Este camiño resultou ser unha oportunidade preciosa para o enfrontamento sobre o significado de “facer EA” e unha pista para seguir na construción, de maneira participativa e involucrando a todos os suxeitos directamente interesados, de sistemas de indicadores de calidade adecuados aos rexionais, flexibles e adaptable a diversos requisitos.