(untitled) (AmbientalMENTEsustentable, 2015)
Este artigo presenta discusións sobre educación ambiental nunha universidade do sur de Brasil. Nun primeiro momento realizouse un diagnóstico da situación ambiental no Campus II da institución, posteriormente unha enquisa da percepción ambiental dos usuarios para que con estes datos sexa posible contar con subvencións para construír accións de sensibilización ambiental. Esta enquisa incluíu a aplicación de 200 cuestionarios. A enquisa de diagnóstico e percepción apuntou á necesidade de traballar no tema da xestión de residuos sólidos, que hoxe se presenta como un desafío importante para lograr a sustentabilidade en calquera segmento do escenario brasileiro. Os proxectos articulados permitiron campañas para discutir a importancia da separación de residuos sólidos, a recollida de residuos electrónicos, un total de 10 campañas e máis de 5 toneladas de residuos recollidos ao longo do 2014. Partes dos residuos electrónicos recibidos reutilizaranse para a montaxe de novos ordenadores. A construción dunha unidade de compostaxe para residuos orgánicos foi a estratexia atopada para sensibilizar á comunidade académica sobre a importancia de separar os residuos orgánicos, xa que suman máis do 50% dos residuos xerados.