(untitled) (AmbientalMENTEsustentable, 2015)
Este proxecto desenvolveuse na rexión de São Roque, SP, a través dunha asociación do IFSP - SRQ con escolas da rexión, co fin de satisfacer as demandas das escolas e, ao mesmo tempo, contribuír a unha comprensión máis completa. dos alumnos dos cursos Grao en Ciencias Biolóxicas e Tecnoloxía en Xestión Ambiental, de como facer educación ambiental dentro do espazo escolar, considerando un carácter permanente, interdisciplinar, integrado con cuestións sociais e económicas. Comezou en 2014, coa participación de dúas escolas municipais, onde durante todo o ano, os alumnos destes cursos realizaron actividades de educación ambiental semanais nestas escolas, con estudantes de 2o a 9o de primaria, buscando levalos a reflexionar sobre a xénese de problemas ambientais, mellorando a súa capacidade crítica e buscando cambios de valores e actitudes para identificar, problematizar e actuar en relación cos problemas ambientais. O resultado foi significativo, xa que xerou a interacción entre os participantes, o cambio de comportamento e a inserción do problema ambiental nas escolas, como tema transversal. A actuación a través de proxectos de extensión promove a integración do IFSP coa comunidade local e tamén é un elemento fundamental no proceso de aprendizaxe dentro do trípode de ensino, investigación e extensión.