(untitled) (AmbientalMENTEsustentable, 2015)
En Brasil é obrigatorio incluír a educación ambiental en todos os niveis e modos de educación. O obxectivo era comprobar se, ao realizar as súas prácticas pedagóxicas, os profesores que traballan nos cursos técnicos de IFSC - Câmpus Gaspar consideran a educación ambiental. No segundo semestre de 2014 utilizouse unha entrevista estruturada aplicada a unha mostra do 30% dos profesores. Todos os entrevistados consideraron relevante a incorporación da dimensión ambiental nos cursos técnicos. Con respecto á incorporación efectiva da dimensión ambiental nas clases, as respostas mostraron que o 63,6% incorpora; O 9,1% que non; e o 27,3% afirmou incorporar parcialmente. A unanimidade na comprensión da importancia da inserción da educación ambiental oponse á práctica pedagóxica real para o 36,4% do profesorado, esta disparidade pode deberse aos Proxectos Pedagóxicos dos Cursos ou á falta de preparación destes profesores. Como accións para contribuír a esta incorporación, sinaláronse os seguintes: fomentar o debate sobre cuestións ambientais; postura exemplar; e inclusión de temas ambientais nas unidades curriculares. Son necesarias iniciativas de xestores públicos e institucionais para potenciar a educación ambiental nos plans de estudos dos cursos técnicos, tal e como prescriben as políticas públicas actuais.