(untitled) (AmbientalMENTEsustentable, 2015)
A química ocupa un lugar destacado no medio das cuestións ambientais, xa sexa causando algúns destes problemas ou creando posibles solucións. Os principios da química estiveron presentes desde os episodios de contaminación ambiental rexistrados na década de 1950, en Xapón, onde o vertido de ríos contaminados con mercurio e o uso esaxerado de pesticidas foron o obxectivo da denuncia da bióloga Rachel Carson no clásico Silent Spring. Neste sentido, a formación dun profesor de Química debe privilexiar aspectos que proporcionen unha ética ambiental consistente, de xeito que, compartindo coñecementos químicos, este profesional sexa capaz de amosar de xeito crítico os beneficios e o poder nocivo que pode xerar a Ciencia Química, provocando nos seus alumnos a este compromiso ético coas próximas xeracións en canto ao uso responsable dos recursos naturais e á manipulación e eliminación de produtos industrializados. Partindo do exposto, descubrimos como o actual proxecto político do Grao en Química na modalidade a distancia ofrecido pola Universidade Federal de Piauí (UFPI estivo a tratar o tema ambiental, xa que é unha área estratéxica para a comprensión e mitigación dos problemas ambientais actuais identificados na nosa vida diaria, así como o avance notable da educación a distancia (DE) como ferramenta de acceso á educación superior.