(untitled) (AmbientalMENTEsustentable, 2015)
Esta investigación sobre educación ambiental (EA) no 2o e 3o ciclos de educación básica (EB) busca dar resposta. ¿Cúmprense en Portugal as directrices propostas pola Organización das Nacións Unidas? En que perspectiva ideolóxica se basean os proxectos de EE? Cales son os principais métodos de avaliación? Os obxectivos principais son: identificar o enfoque temático e os factores detrás da selección de proxectos de EE; caracterizar as prácticas de avaliación realizadas nos centros educativos. Empregando unha metodoloxía mixta, no ámbito das fontes primarias, os datos foron recollidos a través dun cuestionario de profesores do 2o e 3o ciclos de EB no concello de Guimarães. Os resultados indican: a inexistencia dunha política de AE ​​sostida e continuada por parte do Ministerio de Educación portugués. Os resultados indican docentes con máis de 10 anos de servizo (87%) e áreas de formación predominantes en Bioloxía, Xeoloxía e Xeografía. Predominan razóns profesionais e temas relacionados co proxecto pedagóxico da escola. Para o 76% dos enquisados, os proxectos avalíanse e os resultados obtidos utilízanse para mellorar as prácticas educativas e cambiar hábitos; divulgación pública; empregado no plan anual de actividade e regulación.