(untitled) (AmbientalMENTEsustentable, 2015)
Este traballo presenta parte dos resultados dunha investigación sobre a enquisa, análise e uso de vídeos, dispoñibles en sitios de dominio público, que poderían ter un carácter educativo para o traballo con Educación Ambiental. Enténdese que os vídeos permiten ampliar as posibilidades do profesor para ensinar e do alumno para aprender a través dunha linguaxe dinámica e ilustrativa, presentándose como unha ferramenta capaz de proporcionar oportunidades e enriquecer a aprendizaxe. A forza da linguaxe audiovisual reside no potencial de poder dicir moito máis do que captamos, de chegar simultaneamente de moitas maneiras máis das que conscientemente percibimos e de atopar dentro de nós unha repercusión en imaxes básicas, centrais, simbólicas e arquetípicas. , coa que nos identificamos ou nos relacionamos dalgún xeito. Tales características poden, en moitos aspectos, contribuír ao traballo coa Educación Ambiental, no sentido de sensibilizar aos alumnos a través do uso de sons e imaxes, por exemplo. Os vídeos empregáronse para ilustrar, discutir e ampliar coñecementos sobre Educación Ambiental. A investigación permitiu unha análise coidadosa dos instrumentos empregados, como soporte pedagóxico e obxecto de reflexión no proceso de ensino-aprendizaxe, mellorando a construción de coñecemento significativo.