(untitled) (AmbientalMENTEsustentable, 2015)
O obxectivo central desta pescuda foi analizar a problemática ambiental no que tange aos aspectos do uso de agrotóxico, co enfoque relacionado ás normas de protección ambientais brasileiras; cuestión esta realizada no Pontal do Triângulo Mineiro/ MG/Brasil. Os procedementos metodológicos utilizados baseáronse na consulta á lexislación actual, ben como na análise de material bibliográfico, documental e pequena pescuda de campo. Os resultados da investigación apuntaron que a lexislación brasileira é bastante ampla e é destacada como unha das máis completas no ámbito mundial. Foron estabelecidas diversas clasificacións, para que de forma didáctica e simplificada, orientasen os produtores canto aos perigos que os produtos poderían causar tanto á saúde de quen o manuseia, canto ao medio ambiente. A preocupación do lexislador é tamaña, que foi deixado gravado en seu texto regras para súa utilización, comercialización, almacenamento e devolución de embalaxes. Apúntase aínda, a falta de instrución e educación ambiental, atreladas, moitas veces, ao descaso por parte dos consumidores deste tipo de produto, que dificulta o cumprimento da norma. Dese modo, como consideracións finais, observouse a carencia de servizos especializados, centros de recada e procedemento de agendamento para entrega de embalaxes, traxes eses que son usados como álibi para o incumprimento da lexislación vixente.