(untitled) (AmbientalMENTEsustentable, 2015)
O arquipélago Anavilhanas, un dos maiores arquipélagos fluviais do mundo con aproximadamente 400 illas, está situado no Río Negro, no estado de Amazonas. A fauna e a flora amazónicas habitan a illa do arco da vella, con diversas formacións forestais como o bosque denso cunha cobertura uniforme, o bosque ombrófilo, a campinará arbórea (terra firme), o caatinga-igapó e o chavascal, ademais dos ecosistemas fluviais e lacustres. O número de illas existentes varía debido ao nivel da auga no río, que á súa vez é consecuencia das variacións climáticas anuais que se producen na rexión e acompañan ás estacións (inverno e verán). O obxectivo deste traballo é abordar o turismo ecolóxico como un patrimonio natural inserido na educación ambiental como alternativa para o desenvolvemento sostible para as comunidades tradicionais que viven no parque. Así, as prácticas de Educación Ambiental buscan aclarar e concienciar ás comunidades sobre a necesidade de cambiar a súa actitude ante a degradación dos ecosistemas e a depreciación das minorías. Isto conclúe que é necesario reflexionar sobre a relación, o turismo, o desenvolvemento económico, a sustentabilidade, a educación e a conservación do medio ambiente, como solución para a ocupación humana nas áreas protexidas, o que implica, en definitiva, reflexionar sobre a interrelación entre a sociedade e o seu medio ambiente.