(untitled) (AmbientalMENTEsustentable, 2015)
Os procesos de cambio que desencadean a difusión xeneralizada das tecnoloxías da información e a comunicación (TIC) teñen importantes efectos na vida económica, social e cultural dos países de América Latina, axudando a mitigar asimetrías sociais e fomentar a expansión da cidadanía en todas as súas áreas variantes. Neste contexto, inclúese o proxecto Petroleum Territories - Royalties e vixilia cidadá, o foco do traballo. Cumpre as condicións legais das licenzas ambientais federais (IBAMA) para a produción de petróleo e gas por parte de Petrobras na rexión da conca de Campos, estado de Río de Xaneiro. O proxecto ten como obxectivo desenvolver accións de Educación Ambiental en dez concellos da rexión, que promovan e amplien a discusión pública pública dos procesos de distribución e aplicación de recursos financeiros a partir da participación do goberno nos ingresos do petróleo (dereitos de autor e participación especial) co fin de combater o desinformación, fomento da inclusión dixital, uso de tecnoloxías (cine-debate, busca e produción de sitios web, aplicacións, produción audiovisual, entre outras) aplicadas á formación cidadá e á expansión da participación comunitaria no control social dos ingresos do petróleo. Este traballo presenta os fundamentos xurídicos que son a base da concepción do proxecto, explicando os seus obxectivos e os primeiros resultados obtidos.