O Centro Ambiental de Loulé e Pena Intervención na educación para o cambio climático (AmbientalMENTEsustentable, 2015)
O obxectivo foi crear o Centro Ambiental de Pena e o Centro Ambiental de Loulé para responder ás necesidades locais en termos de educación e sensibilización ambiental.Esta iniciativa naceu en 1992, froito dunha asociación entre o municipio de Loulé e Associação Almargem, despois de confirmar a súa posición en 2009/2010 cando o volume de As actividades de educación ambiental realizadas anualmente superaron o cento e o número de visitantes superou os dous mil. Neste artigo describimos o traballo desenvolvido nos centros Ambiental, a metodoloxía empregada e os resultados obtidos durante os cursos académicos 2007/2008 Ata agora. O cambio climático é unha área transversal e recorrente nas accións que conducimos. En 2008/2009 xurdiu o primeiro proxecto dedicado ao cambio climático e, a partir de A partir do 2011/2012 iniciamos o proxecto "Estación meteorolóxica", que no 2014/2015 foi seguido unha clase do 3o ciclo de educación básica, en interconexión cos traballos desenvolvidos polo Escola do programa Ecoescolas. Para o Centro Ambiental o cambio climático é unha prioridade, asumindo un forte compoñente educativo inseparable dos temas que exploramos diariamente e que seguiremos dando relevancia no futuro.