Home e medio ambiente: experimentación como propostas de educación ambiental na cidade de Rio dás Recoiro / RJ - Brasil (AmbientalMENTEsustentable, 2015)
Os problemas ambientais están a guiar moitas discusións na actualidade. Co paso dos anos, a sociedade comezou a observar a urxencia de cambiar hábitos sobre as súas accións fronte á natureza, repensalas e fomentar o desenvolvemento de políticas para tal fin. O Centro de Educación Ambiental Rio dás Recoiro A misión do profesor Leandro Faria Sarzedas é traballar en temas ambientais en liña cos aspectos de desenvolvemento da rexión Fluminense Norte. A Educación Ambiental neste espazo aborda os principios de coñecemento popular, pertenza ambiental, conciencia, participación popular e información para abordar aspectos non só globais, senón inherentes á realidade local. A infraestrutura da unidade conta con representacións ecosistémicas, viveiro de sementes, hortos orgánicos, carreiro sensorial, puntos de entrega voluntaria de residuos reciclables, produción de compostos orgánicos, aproveitamento de auga de choiva, horto medicinal, arte sustentable, entre outros, co fin de levar o enfoque conceptual a través de experimentación, sensibilizando ao individuo e engadíndolle valores na construción dun suxeito consciente do seu papel na sociedade.