Minuto Verde: un exemplo de educación ambiental a escala lusófona (AmbientalMENTEsustentable, 2015)
O 'Minuto Verde' é un artigo ambiental que Quercus produce e exhibe, todos os días hábiles, durante o programa informativo Bom Dia Portugal, en episodios de 60 segundos, ofrecendo bos consellos para un mellor ambiente. A rúbrica transmítese en RTP 1, RTP Informação, RTP África e RTP Internacional. Como parte dun proxecto apoiado pola Comunidade de Países de Fala Portuguesa ( CPLP), e pola Fundación Gulbenkian, entre 2012 e 2014, 'Minuto Verde' dedicou unha serie de máis de 70 episodios a catro países africanos de fala portuguesa: Cabo Verde , Mozambique, San Tomé e Príncipe e Angola. Logo de coñecer unha audiencia significativa do programa nestes países, a través de RTP África e RTP International, Quercus considerou que a realización dos programas sería un investimento relevante a perseguir en materia de educación ambiental, aproveitando a oportunidade para recadar concienciar á poboación dos países interesados ​​e mostrar as boas prácticas destes países aos portugueses e tamén ao resto do mundo.