Georg Marcgrave e o peixe de Brasil: ciencia, arte e moda no contexto da educación ambiental (AmbientalMENTEsustentable, 2015)
O propósito deste ensaio é presentar unha breve contextualización sobre unha caseta que se organizou para recibir aos participantes do XXI Encontro Brasileiro de Ictiología que tivo lugar en Recife, do 1 ao 6 de febreiro de 2015, en Brasil. Enfocáronse aspectos da ictiología, con énfase no coñecemento e difusión de óbraa Historia Naturalis Brasília ( Amsterdam, 1648) de Piso e Marcgrave, naturalistas que chegaron a Brasil, por invitación do Conde João Mauricio de Nassau, durante o período dos holandeses. ocupación en Pernambuco. Destacáronse outros referentes e fitos históricos do Estado de Pernambuco como grupo temático explorado, dentro dun enfoque de educación ambiental. Buscouse un contexto existencial, involucrando diferentes épocas e tamén un contexto conceptual multifacético, onde elementos complexos con diferentes configuracións (sociais, ecolóxicas, culturais, artísticas e históricas) puidesen entrelazarse e reflectirse.