Educación ambiental, escola e sociedade: un curso de formación do profesorado (AmbientalMENTEsustentable, 2015)
En 2014, o Grupo de Investigación en Ciencias FORMAR da Facultade de Educación de Unicamp, Brasil, realizou un curso de extensión universitaria dirixido a profesores de Educación Básica, coa intención de articular o seu coñecemento co coñecemento producido pola investigación e as discusións académicas, na procura. para unha reflexión conxunta sobre as súas prácticas educativas e concepcións da Educación Ambiental (EA). O curso durou 50 horas e o presente traballo concentra a súa análise nos conceptos de AE ​​presentados polos profesores participantes antes e despois do curso, para demostrar se houbo algún cambio neste aspecto formativo. Deste xeito, este traballo centra a súa análise nestas manifestacións, que se rexistraron por escrito a través de actividades proporcionadas ao profesorado. Nas actividades iniciais do curso, o 71% destas clasificáronse como de carácter conservador e ao final evidenciouse que o 68% do profesorado pretendía cambiar as súas prácticas educativas á perspectiva crítica, o que demostra un cambio significativo no que respecta os conceptos de AE ​​e a súa práctica.