Educación ambiental, percepcións e prácticas: un estudo de caso en escolas de Amarante-Pi, Brasil (AmbientalMENTEsustentable, 2015)
A educación ambiental é un proceso continuo e extenso de aprendizaxe, búscase que a sociedade, a escola e a familia se unan, formando un trípode na construción do coñecemento sobre cuestións ambientais. Educar require dedicación e a nivel escolar débese seguir considerando conceptos, teorías para promover unha educación ambiental eficiente. Así, é necesario que o educador adopte unha postura crítica e reflexiva, en prácticas que ensinen educación baseada no ambiente, para sensibilizar aos estudantes. Este traballo ten como obxectivo identificar as prácticas de educación ambiental na educación elemental respecto á eficiencia da metodoloxía empregada e a súa influencia nas distintas concepcións do medio ambiente por parte do alumno. Utilizouse unha metodoloxía cualitativa e cuantitativa, onde os resultados mostraron que os estudantes investigados de ambas as escolas teñen na súa maioría unha visión naturalista do concepto de medio ambiente e consideran o lugar onde viven como parte integral do medio. Seguindo o exemplo das escolas investigadas, pódese concluír que a Educación Ambiental é realmente unha estratexia importante na transformación da conciencia ambiental, pero para que se desenvolva de forma eficiente é necesaria a participación de escolas, sociedade e poderes públicos.