Formación social e ambiental dos empregados da USP e o proxecto "Sustainability is ..." (AmbientalMENTEsustentable, 2015)
O Proxecto de Formación Socioambiental para Servizos Técnicos e Administrativos da Universidade de São Paulo (USP), iniciado en 2013 e coordinado pola súa Superintendencia de Xestión Ambiental (SGA), ten como obxectivo acadar, mediante procesos participativos estruturados nunha arquitectura capilar, arredor de 16 mil universidades empregados. Dentro deste proceso, xunto con outras propostas de comunicación, o Proxecto "A sostibilidade é ..." foi unha experiencia educativa de investigación-acción. Este proxecto implicou o proceso de construción de textos escritos por funcionarios sobre as súas concepcións e prácticas relacionadas coa sustentabilidade e publicación deste material no espazo dixital da universidade. O obxectivo era facer uso dos atributos e potenciais da comunicación dixital a nivel institucional para reforzar valores, identidades e prácticas asociados aos ideais de sostibilidade. Os resultados inclúen a produción e publicación de 38 testemuños no sitio web do Project Training que mostran a implicación e o compromiso destes empregados na procura dun mundo e unha universidade máis sostibles. En continuidade con esta proposta, desenvolvéronse pautas, xunto cos Grupos de Traballo implicados na construción de Políticas Ambientais na Universidade, para promover accións de educación ambiental nos medios da USP e prácticas de educación socioambiental no contexto universitario.