Estratexias para a xestión de residuos sólidos domésticos en Porto Velho, Amazonas brasileira occidental (AmbientalMENTEsustentable, 2015)
Este artigo presenta o resultado dunha investigación sobre estratexias para a xestión de residuos sólidos domésticos en Porto Velho-RO, unha cidade situada no Amazonas brasileiro occidental. Descubriuse que as estratexias do municipio, aínda que deliberadas, están parcialmente implementadas. Observando que moitos cidadáns non están educados no medio ambiente para contribuír aos cambios; parcialmente execútase a concesión da xestión de residuos; os separadores son vulnerables ás enfermidades, xa que se colocan sobre lixo amontoado; cantidades importantes de lixo recollidas nas casas están a ser enterradas sen ningunha protección para o chan; a poboación dáse conta de que a recollida de residuos domésticos foi eficiente, pero descoñece que a xestión municipal fracasa na recollida selectiva, reciclaxe, reutilización ou reutilización destes residuos, estando estes pasos condicionados ás actividades de colectores / separadores de materiais reciclables e institucións privadas. Na actualidade, Porto Velho paga a xestión integrada dos residuos sólidos, pero a prestación resáltase na recollida. O escenario actual carga aos seus cidadáns e apropíase de forma ineficiente de parte dos recursos orzamentarios do municipio. A información deste traballo poderá subvencionar a administradores e / ou especialistas en xestión de residuos sólidos e fomentar a estruturación de organizacións que exploran estas oportunidades no municipio de Porto Velho.