Conservación do río Taquari, Araguatins-TO: unha análise comparativa da percepción ambiental dos habitantes da ribeira en tres comunidades diferentes (AmbientalMENTEsustentable, 2015)
O presente traballo investigou a percepción ambiental dos residentes que viven ás beiras do río Taquari, en toda a súa extensión, como os veciños observan e tratan os problemas ambientais, entendendo a importancia que as persoas fluviais atribúen aos recursos hídricos, se os houber. interese pola súa conservación. Realizouse unha investigación de campo cuantitativa e cualitativa. Para recompilar os datos empregouse un cuestionario como ferramenta. O río no municipio é importante para a vida das comunidades biolóxicas locais e, nalgunhas zonas, hai unha inmensa degradación nas súas beiras, a súa extensión está bastante comprometida. A comunidade preocupouse pola situación actual do río e polo futuro das próximas xeracións. Algúns veciños manteñen tradicións de coidar os recursos naturais e preservan as beiras do río. A maioría non practica a práctica da conservación do medio ambiente debido á falta de coñecemento relacionado con cuestións ambientais. Espérase que o contacto coa súa realidade contribuíse á percepción de novos valores fronte á relación humana / ambiente.