A Educação Ambiental como “força motriz” para a revitalização e requalificação de áreas rurais carenciadas (AmbientalMENTEsustentable, 2015)
Apostar pola educación ambiental como "motor" para a revitalización e recualificación da Aldeia do Vale do Río, situada na rexión central de Portugal, traballaron profesores da Escola Superior Agraria de Coimbra, internos, autarquía, comunidade local e voluntarios. xunto con vistas ao levantamento do patrimonio natural, así como á resolución dos problemas ambientais da vila e das zonas circundantes. A participación da poboación en accións pasivas e activas de Educación Ambiental contribuíu á valorización de especies autóctonas, nomeadamente o amorodo (Arbutus unedo L.), así como ao control de plantas invasoras, particularmente Acacia dealbataL. O traballo integrado tamén permitiu recoñecer o apetito da apicultura da vila, apostando por produtos endóxenos e polo ecoturismo. Con encantos naturais e situado estratexicamente a 5 km da aldea de Figueiró dos Vinhos e a só 1 km do río Zêzere, Aldeia do Vale do Rio xa se mira cos "ollos do futuro", contando agora coa recentemente creada "Asociación de Veciños e Amigos do Val do Río ”, que xa comeza a traballar para o desenvolvemento sostible da vila.