(untitled) (Revista Galega de Filoloxía, 2002)
A edición dun texto medieval é un proceso de mediación que afasta o texto do seu modo orixinal de representación, de acordo coa perspectiva interpretativa do editor. Neste artigo fago a distinción entre transcrición (reprodución do conxunto de caracteres presente no texto) e transliteración (substitución dun conxunto de caracteres), e argumento que (1) a transcrición dun texto medieval é tanto máis fiel ao manuscrito orixinal canto menos operacións de transliteración envolver, e (2) as edicións conservadoras para estudos lingüísticos deben idealmente constituírse a través de transcricións estreitas que impliquen un mínimo de operacións de transliteración. So enseguida discutidos catro tipos de edición, de diverso grao de conservadorismo, ilustrados a través dun testamento privado de 1210.