Breve confrontación do galego co inglés: achegas históricas e fonéticas (Revista Galega de Filoloxía, 2005)
O inglés, que pasa por ser a lingua franca internacional na actualidade, padeceu na Idade Media unha relación de sometemento a respecto do francés, como acontece na actualidade na Galiza entre o galego e o español; outrosí, o seu sistema fonético e fonolóxico presenta notorias diferenzas (mais tamén algunha relativa similutude) co noso idioma. E pensamos que ambos os aspectos, o histórico e o fonético, poden ser aproveitados nas salas de ensino, co que, na nosa opinión, o alumnado resultaría beneficiado.