Caminhos da educação de Infância em Portugal: Políticas e perspetivas contemporâneas.: Santo Tirso: De Facto Editores, 2019, 210 pp. ISBN: 978-989-8557-96-4 (Sarmiento. Revista Galego-Portuguesa de Historia da Educación, 2021)
A obra Camiños da Educación de Infancia en Portugal: Políticas e perspetivas contemporáneas, debe a súa organización a António Gomes Ferreira e Luís Mota. Constitúe unha referencia nesta área, unha vez que presenta o máis completo panorama comparativo da evolución histórica da educación da infancia en Portugal, abordando, aínda, rumbos propios da contemporaneidade, como a educación para a igualdade do xénero e a literacia emocional.